balasan terhadap hamba Allah

 zaman sekarang perempuan sering dikaitkan dengan masalah gejala sosial especially dalam berpakaian..ada gaya barat yang dianggap menutup aurat tapi sebenarnya tidak..macam saya dulu..pakai tudung tapi baju nampak bentuk tubuh.so ape guna pakai tudung tapi baju,tetap tidak menutup aurat.definisi aurat adalah bahagian tubuh yang tidak boleh kelihatan atau wajib ditutup tapi sekarang soal aurat sering tidak diambil peduli bahkan umat islam kini lebih gemar mengikut gaya barat,kenapa korg jadi macam ni..korg tak fikir ke azab neraka.aku sedar aku jugak same.tapi x salah kan kita sesama umat saling mengingati.Balasan yang setimpal langsung korang x ambil peduli.cuba la kalau Allah tunjukkan neraka..aq pasti tiada hamba yang akan ingkar,segala perintahNya korg tunaikan.korang nak tau ape balasannya..

  •  balasan bagi wanita yang menunjukkan aurat rambutnya kepada lelaki yang bukan muhrim,akan digantung dengan rambutnya diatas api neraka sehingga menggelegak otaknya dan akan berterusan selama mana dia tidak menutup auratnya.
  • dada yang saje2 korg tonjolkan 2 supaya kelihatan hot and seksi la konon,supaya korg jadi perhatian lelaki and supaya lelaki tergiur tengok ,tapi balasannya korang akan digantung atas api neraka dengan pusat dan buah dada diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya
  • betis korang yang tonjolkan kononnya lawa clean n clear sedia untuk dipanggang..
Dan juga peristiwa israj mi'raj yang boleh dijadikan teladan

Peristiwa Mi'raj 
1. Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan   kerana suaminya.
2. Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)
3. Wanita berkepala seperti babi, badannya seperti kaldai dan menerima berbagai balasan wanita yang suka membuat fitnah, bermusuh dengan jiran dan membuat dusta.
4. Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang mengoda dan menghairahkan lelaki.
5. Lelaki dan wanita yang ditarik kemaluannya ke depan dan ke belakang serta dilontar mukanya ke api neraka. Kemudian ditarik dan dipukul hingga keluar api dari badannya. Balasan orang yang membesarkan diri dan takabur kepada orang ramai.
6. Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci.
7) Wanita tergantung rambutnya di pohon Zakkum, api neraka membakarnya lalu kering kecut dagingnya terbakar. Balasan wanita yang minum ubat untuk membunuh janin.
8. Wanita dibelenggu dengan api neraka, mulutnya terbuka luas, keluar api dari perutnya. Balasan wanita yang menjadi penyanyi tidak sempat bertaubat.
9. Lelaki dan wanita yang masuk api ke dalam perut dari duburnya lalu keluar dari mulut. Balasan orang yang makan harta anak yatim.
10. Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia. 


isteri beranak batu.

assalam..berbalik pada cerita hari tu.saya jadi seorang yang agak pengecut.everyday abang saya akan temankan saya tido.ish3..una truk..btw.saya ada satu cerita untuk dikongsi,cerita ni bukan rekaan semata-mata dan tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang sudah mati,terpulang lah pada anda untuk percaya atau tidak.kalau nak kata saya menipu sememangnya tidak sebab perkara ni memang fakta.perkara ni berlaku masa saya tingkatan 2 or 3..saya pon da lupe..ok straight to the point.my father die pandai dalam rawatan islam ni.so saya pun pernah tengok cara-cara rawatan ni dilakukan.orang kena sihir,saka,rasuk tapi antara rawatan yang pernah saya lihat ada satu yang paling teruk iaitu,perempuan beranak batu.ceritanya macam ni.ada pasangan suami isteri ni mengadu. setiap kali bersama isteri,suami merasakan sesuatu yang keras dibahagian rahim,kejadian ni membuatkan rumah tangga mereka hampir goyah..bila disiasat rupa-rupanya si isteri kena sihir kerana ada orang cemburu dengan kebahagiaan rumah tangga mereka..ada 3 biji baju yang dikeluarkan dari rahim si isteri dan saya pon tengok macam mne saiz batu 2,agak sederhana besar..macam batu sungai jugak,berwarna hitam..keadaan masa isteri tu keluarkan batu 2 pun agak mengerikan dan saya ada rakam but x nak tunjuk takut nanti korang lak yang pengsan especially lelaki nanti x larat sesape nak angkat lagi2 kalo saiz badan macam artis biggest loser

berani punya pasal?amik ko hantu mai dtg

tepat pukul 2.00 pagi gadis bernama nuril husna telah diganggu..iaitu saya..ceh?.2 la padahnye kalo berani cgt tgok cite hantu base la,saya ni kan wonder women,ape barang takut an tpi bole da kena kacau..baru ade barang..hehe..ok cite dye,smalam sy tgok cite hantu jambatan ancoi.my eyes x pernah berkedip tgok hantu 2 but my aunt ?terjerit-jerit,melalak dye kalah pontianak,tgok la anak buah dye ni?wira dunia tau,x takut langsung..haha..disebabkan terlalu berani kena la kacau..mase saya tido ttbe depan mata ade perempuan rambut panjang,saya tido sorg2 tau!hehe..saya cuba untuk bergerak tapi x berdaya..badan memang kaku x bole bergerak..makin lame benda 2 makin dekat!and u know what.saya pejam mata sebab takut tengok rambut dye yang mengalahkan rambut i bangun pagi...tapi yang pelik hantu ni berusaha tok open my eyes..nak tunjukkan muka dye la 2..igt lawa sgt?ahaks..actually ni bukan firstime,da byk kali..experiance ni memang terbaik wok!ia mengajar saya untuk jadi seorang yg sgt berani..dari kecil sampai besar benda ni da jadi mcm sebahagian dari hidup...nampak hantu..jgn cakap ar..byk kali der..kekadang mase tido depan mate je,bertentang mata seyh nseb bek x jatuh cinta.kalo yer ape salahnye!heiii saya pon single ni..hahah

Teka teki untuk anda

I am very sad because I've lost my shoutbox...wawawa?i wanna cry..btw..saya ada teka teki tapi bila saya tanya budak lelaki dorang mesti akan fikir bukan2.lets see my teka teki.saya cilok teka teki ni daripada majalah bla bla bla  Dalam banyak-banyak lubang,lubang ape yang rasanya nyaman,enak dan aman my classmate think something like..?u know what,something..ergh?tangan kelu nak menaip..k straight to the point the answer is  answer:lubangun pagi-pagi,tarik selimut dan tidur.  

yaallah..ingin ku tanyakan kepadamu..mengapa dalam setiap doaku sering kau kabulkan walaupun pernah ku berpaling daripadamu..aq merasakan seperti dirimu sentiasa disisi..aku merasakan seperti kau hadir dalam setiap aliran darah yang mengalir.setiap kali kucuba berdalih.kau seperti hadir memberi petunjuk.kau sering melindungiku..aku amat kesal dan sebersalah..tika aku kebuntuan aku memohon padamu..kau sentiasa mengabulkan setiap doaku dan tak pernah sekali kau biarkan doaku terbabas begitu sahaja..apa sahaja yang ku impikan pasti akan tercapai..tapi kenapa aku masih lalai dengan duniaku sendiri..aq pernah berdoa agar aku tidak punya perasaan cinta pada sesiapa melainkan dirimu yang allah,dan kau kabulkan doaku,sehingga kini hatiku dilindungi olehmu yaallah..terlalu kerdil aq disini,terlalu hina aku dipandanganmu.Kau sentiasa memberiku ruang waktu untuk bisa ku jalani hari-hari yang mendatang.aq dapat rasakan semua itu..kau seperti mendengar tangisan dan rayuanku tika lewat malam..pernahku berharap agar setiap pagi kau kejutkan aku dari tidur agar bisa ku laksanakan solat..kau kabulkan harapanku walaupun ia hanya harapan dan bukannya doa..aq pernah berdoa agar kau hentikan angin kencang yang membadai kerana sesungguhnya aq amat takut akan angin dan aq takut angin kencang itu akan menjadi sepertimana yang dihadapi oleh kaum nabi..dan kau terus kabulkan..adakah ini semua tanda kasih sayangmu atau petunjuk untukku..