yaallah..ingin ku tanyakan kepadamu..mengapa dalam setiap doaku sering kau kabulkan walaupun pernah ku berpaling daripadamu..aq merasakan seperti dirimu sentiasa disisi..aku merasakan seperti kau hadir dalam setiap aliran darah yang mengalir.setiap kali kucuba berdalih.kau seperti hadir memberi petunjuk.kau sering melindungiku..aku amat kesal dan sebersalah..tika aku kebuntuan aku memohon padamu..kau sentiasa mengabulkan setiap doaku dan tak pernah sekali kau biarkan doaku terbabas begitu sahaja..apa sahaja yang ku impikan pasti akan tercapai..tapi kenapa aku masih lalai dengan duniaku sendiri..aq pernah berdoa agar aku tidak punya perasaan cinta pada sesiapa melainkan dirimu yang allah,dan kau kabulkan doaku,sehingga kini hatiku dilindungi olehmu yaallah..terlalu kerdil aq disini,terlalu hina aku dipandanganmu.Kau sentiasa memberiku ruang waktu untuk bisa ku jalani hari-hari yang mendatang.aq dapat rasakan semua itu..kau seperti mendengar tangisan dan rayuanku tika lewat malam..pernahku berharap agar setiap pagi kau kejutkan aku dari tidur agar bisa ku laksanakan solat..kau kabulkan harapanku walaupun ia hanya harapan dan bukannya doa..aq pernah berdoa agar kau hentikan angin kencang yang membadai kerana sesungguhnya aq amat takut akan angin dan aq takut angin kencang itu akan menjadi sepertimana yang dihadapi oleh kaum nabi..dan kau terus kabulkan..adakah ini semua tanda kasih sayangmu atau petunjuk untukku..

6 comments:

shaukimaravilla said...

biasa lah tu..kita selalu lupa pd Dia walaupun dah banyak nikmat kita nikmati..yg penting kamu dah ada kesedaran ttg kesilapan sendiri..sama2 lah kita usaha utk baiki diri sendiri..=)

Aisyah Humairah said...

yerp...saya baru baca hadis..doa perempaun memang mudah dikabulkan..

~PeRmAtA bIrU~ said...

boleh aisyah kongsi hadis tu dengan saya??? saya juga selalu dalam situasi ini.. Allahuakbar... Allah itu mmg maha pemurah dan pengasih...

Nuril Husna Azman said...

saya da lupa hadis 2 la prmata biru..saya terbaca dalam buku ayah...dalam hadis 2 mengatakan doa seorang perempuan itu lebih mudah dikabulkan berbanding lelaki terutama bila da menjadi ibu.

~PeRmAtA bIrU~ said...

ooo..x per...hehehe...thanks berkongsi..

Nuril Husna Azman said...

hehe..its ok..kalau saya jumpa saya akan share pada kamu ok..