Perkataan "SENGAL" bermain di minda..

Sengal dalam bahasa jowo adalah GOBLOK(sumpah tak tahu).hehe..
kenapa gua cakap pasal sengal?.sebab setiap kali gua bengang perkataan itu yang pertama terlintas diminda lalu disalurkan pada deria rasa dan maka terungkaplah perkataan sengal.(merepek sungguh).
tapi kalau selain daripada perkataan sengal "ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH" gua kasi tau sama lu.confom kena lempang dengan mak gua..then lari terkedek masuk bilik and tekap muka dekat bantal ala-ala filem hindustan.Kesian bantal tu sudah penuh dengan air mata,suda boleh buat peta but kalau tourist datang Malaysia tak perlu beli peta,peta bantal gua yang specialist suda ado.hehe
.Gua nak cerita satu kisah yang gua sendiri alami dengan ayat sengal menyengal ni..

Dulu
pukul 9.45 pagi
tempat:taman millenium,Kuala kubu bharu
heroin:aku lah tu..huhu
hero: Gary.(bukan nama sebenar).Perangai:suka buang angin..

 seorang budak laki bernama Gary datang mendekati gua and dengan penuh gilanya  Si Gary ini curi pensel gua..

Gary:wuek2..kejarlah aku cepat(sambil menjuihkan lidah )

gua sememangnya tak suka buat filem hindustan kejar mengejar ni,Kalo ya! pun.JATUH SAHAM sebagai wanita melayu pertama dan terakhir.hehe.

Gary sedar gua tak layan dia dan yang paling utama Gary SYOK SENDIRI .Cuba korang bayangkan berlari seorang diri tanpa ada seorangpun(aku) mengejar mamat hodoh lagi gila ni.Sudahla gila, Gary buat perangai macam tu lagi tambah GILO!.

Gary datang pada gua

Gary:Kejar la aku.
Aku:desperado!!.Mane pensel aku.
Gary:kejar aku dulu..
Aku:bagi pensel aku la B***H.Sengal punya jantan.
Gary:ouh sengal ye...

Brooooooooommmmmmmmmmmmmmmmm + Proooooooooottttttttttttttttt!...
satu bunyi seperti kapal terbang bergema disertai dengan bau telur busuk

Gary:ouh!!!!!!!..Nikmat2..Nikmati lah...hohohoho .(seperti santa claus)

Aku:kau buang angin ke Sengal!..

Gary:Ah!..gatal pula punggung aku ni .(sambil menonggeng dan menggaru)

Aku:tak senonoh!..kalau nak buang angin pun pergilah tandas,dekat sana ada tandas.Kau ni berapa tan telur kau bedal.Kalau nak buang angin dekat tempat lain la SENGAL.Kau tahu tak angin kau tu mengalahkan skunk..bla bla bla bla bla bla bla...

Gary:Ah!gatal pula telinga aku ni.Ape dia?Ape dia?.(menutup telinga dengan jari telunjuk)

Aku:Sengal!.tak guna,dasar kurang diajarin..Jaga kau.

Bermula aksi kejar mengejar.Sebelum tu bukan main action JATUH SAHAM kalau kejar lelaki.See it now.Kalah filem hindustan.Gua dan Gary menjadi bahan ketawa orang disitu.Ada yang cakap

"Sweet nya pasangan couple ni"
Malu!...
  




Ouh..nikmat!!!....Nikmat!!
Goyang-goyang dan buang.(Ulang korus 2x)
Bau seperti...
levendar n downy....
Segar dan lembut..
Oh..........
ohhh..hooooo...wooooooo









Sekarang

Gua masuk kebilik dan terlihat abang jua yang sedang bz memunggah baju bajan gua.
"Hei3..ape kau buat tu ha!".Sambil menolak bahu abang gua
"Cari baju koko aku".
"Mane ade baju kau dekat dalam almari aku"
"Pinjam baju kau,saiz kita kan sama"
"Sengal!.kau ada apa yang aku ada".Sambil angkat kening ala2 ziana zain

Abang gua buat tak tau.Dia terus selongkar almari gua.Hati gua suda hot and spicy,bukan original atau tomyam lagi.hehe.Tunggu masa untuk meletus dengan lavanya yang DAHSYAT!.

Tiba-tiba
Abang gua mencapai satu baju yang amat SEKSIS milikku.TERnganga dan TERbeliak mata gua.
Gua tak nak cakap apakah baju itu tapi clue "dipakai di bahagian dalam".

"Woi!..kau nak buat ape dengan benda haram jadah tu".

Abg gua dengan penuh "BANGGA" membuka baju dia then pakai baju SEKSIS itu sambil TERsengih dan TERsenyum puas dihadapan cermin.

"Ape kau senyum-senyumkan  ha!. Sengal".
"hehehhehe..agak2 kalau pergi beach pakai baju ni, perempuan tergoda tak?".
"Sengal"...
"Nak pinjam baju ni  boleh tak"sambil menekap mulut menahan gelak 
"Songal"

Gua dengan penuh slumber mendekati abang gua dan pakaikan baju itu untuk dia.

"Tak muatlah,badan kau lebar".Gua cakap sambil mencebik.

"Amboi2...sampai hati u.I ni Miss Universe tau,Megan Fox and  Katy Perry jumpa I tau untuk dapatkan tip hangat dan seksi". berlagak seperti sotong tiada  tulang.Lembut dan gebu..AUW!.

"Ish!..sengal.kau nak jadi cikaro ke,Jom ikut aku naik superbike but kau kena pakai baju ini."

"OMG,I tak rela u..No No No".sambil menggerakkan jari telunjuk kekiri dan kekanan

"Sengal".Nak je gua SMACK DOWN mamat ni

Cuba kira suda berapa banyak ayat sengal gua sebut.ish!.TAUBATIN TAUBATIN..ops!..BATIN.hehe.

WHAT EVER IT IS.PERINGATAN
gua minta maaf jikalau terlanjur kata atau korang tak selesa dengan cara aku menulis..btw be cool,redah kasi pecah.

No comments: