faedah buang angin


EHEM..Hai dan assalamualaikum..aku baru je lepas baca majalah Rapi yang menceritakan tentang kentut.Bila dengar je ayat kentut sume orang buat muka sengih,geli and mesti ada sound dari mulut korang"euwwww".

Setiap orang ada perspektif tersendiri mengenai kentut.Bagi aku kentut adalah bahan buangan dari segi angin yang dilepaskan apabila tidak boleh ditahan,dihalang,ditegah dan dicegah lagi.Walaupun ditahan namun ia  tetap akan keluar tanpa mengucapkan assamualaikum dan bubye dalam erti kata lain bye bye sayang..

Ianya akan menjadi wangi jika anda hanya makan makanan yang wangi seperti  sabun daia,silky girl,get easy get love dan sebagainya.Tapi kalo kari ayam,gulai,nasi lomak,nasi ayam pasti akan menghasilkan bau longkang + loji..

Prinsip aku"Jangan keluarkan angin dimana-mana tempat selain tandas".Tapi tak tahu lah korang macam mana kan.Aku rasa semua tempat korang bedal je kot.Alaaa..mengaku je lah,Jangan nak buat muka tak bersalah.hoho

Kajian di amerika syarikat mengatakan

"kentut boleh menyembuhkan macam-macam penyakit seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan sebagainya"

 Katanya lagi

"orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menambah khasiat untuk kesihatan orang lain"

Tambahanya lagi."

"Setiap tahun dalam lingkungan 130,000 rakyat amerika syarikat pulih daripada penyakit disebabkan terhidu kentut"

"Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga "

Ish2..kalo macam ni lah keadaannya.Kita buat kempen dengan slogan "kentut sepuas-puasnya,anda pasti selamat".Dan korang patut berterima kasih pada orang yang mengeluarkan angin dengan suka hati sebab dorang ni lah hero dan batman korang.Pada yang ada penyakit berbahaya or selalu pening kepala,jangan segan silu minta rakan-rakan atau family anda berikan kentut.

Songal juga orang inggeris ni.Buat kajian pasal kentut.Tapi Sekurang-kurangnya dorang bagus right!.suka mengkaji benda pelik bin polak ni.Nak harapkan orang melayu sampai bila pun kita tak tahu.Kan3.
Syabas untuk mereka




No comments: