kapel itu mendekati zina?

salam..x jawab dosa tahu!.agak 3 bulan  den tak update blog.almaklumlah busy dengan bisnes menelaah buku SPEIMM.its already 30 Nov and now iolls sudah menamatkan SPM.wow! keren gitu!:p.Sambil membelek-belek buku saya yang baru beli tajuknya "MOTIVASI MENJADI WANITA BAHAGIA".untuk pertama kali sy tatap buku ni hati sy berdegup kencang..Sambil belek buku terjumpe resit bank cimb.huh!..duit makin sengkek.cume ade RM1021.00,kenapalah boros sangat.aik!.da lari topik..

suda setahun saya menjalin hubungan dengan kekasih lame dan suda 1 tahun itu saya melakukan dosa "kapel"tanpa ikatan yang sah.Dosa lidah dengan janji2 manis yang entah kemana.Dosa hati yang lebih merindui dia daripada Maha Pecinta.Bila kenang kembali saya rase nak menangis.Memang la ada orang cakap

yaw!..kapel tak salah tapi asalkan ikut cara islam

sekarang saya jawab

"tiada cinta yang sah dalam islam melainkan pernikahan,cube bayangkan,memanglah mula2 iman kuat dapat bertahan tapi sampai bila dapat bertahan?.Syaitan sentiasa ada menjadi yang ketiga jadi tak hairanlah kalau orang tu "kapel ikut cara islam"bole tersungkur."kadang2 ada jugak orang yang cakap like this

"hello i pakai tudung litup tutup aurat ye,takkan la i nak berzina"

"well hati manusia tak kuat.kadang2 iman bole luntur. tak percaya cer tengok blog ni..awek tudung berzina"

"overall semua yang pakai tudung kan?.biasanya yang pakai tudung ini antara wanita yang takut mendedahkan aurat tapi kenapa mereka ni tak takut melakukan zina.atau pakai tudung sekadar isyarat.i dunno.betul dalam hadis penah cakap,wanita akhir zaman memakai tudung tetapi pakaian mereka seperti bertelanjang so maknenye dunia  dah nak kiamat.OMA a.k.a OH MY ALLAH.da terang tang tang..ceh! ayat tak mau kalah..hee :p.sekuat manepun iman seseorang tu,seteguh manepun pendirian seseorang,syaitan akan tetap berusha.so berwaspada la.Saya cakap ni bukan sebab nak berlagak,sebab saya pernah alami jadi sebagai pengajaran bagi diri sendiri,saya taknak saudara seagama terima nasib yang tak baik .so berfikir la sejenak.

"ape kena mengena hadis pakaian wanita akhir zaman dengan zina and kapel?"

"listen here,pakaian faktor utama zina,kalo pakai baju mendedahkan aurat bukankah menggugat iman lelaki.lelaki kan lemah dengan wanita.kan?if u pakai tudung tapi tak sampai tutup dada,jeans nampak bentuk paha itupun bole menggugat iman seseorang lagipun dalam hadis ada menyatakan,"orang perempuan yang berpakaian tapi bagai bertelanjang tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat menghidu bau syurga,sedangkan bau syurga dapat dihidu dari jarak yang sangat jauh"..

"korang nak masuk syurga kan,cer cakap sape yang taknak masuk syurga,semua nak kan, angkat tangan sape nak masuk syurga...1,5,6..sejuta..hayyo good2.turunkan balik tangan,ketiak bau ambi pur.;p jadi muhasabah diri sejenak,fikirkan azab kubur dan kiamat...
salam muhibah