ciNTAMU cintaku.kau cinta aku?






Berbicara tentang cinta.Apa itu cinta?.ada orang cakap cinta macam kentut,ditahan merana dilepas 
"Ah..lego den".Begitulah cinta..






pakwe :sayang...i lap u..
makwe: i lap u jugak..

setakat i lap u..u lap me no hal la,semua orang boleh lafazkan,bila awek/makwe korang syg of course la caring right..macam ni.contoh si lelaki hisap rokok,

awek:..awk jgn la hisap rokok.
pakwe: susah la nak berhenti
awek :sy sygkan awk sgt..sy xnak awk pergi cepat,sy tak nak kehilangan awak..jagalah kesihatan awk..(so  gurls around the world u can try this ditambah dengan sdikit linangan air mata darah,mesti cair pakwe korang)

tapi kadang2 tak menjadi jugak kan.sebab rokok bila dah sebati susah nak dilepaskan.Tapi seorang wanita yang sygkan pakwe dia akan tetap berusaha supaya pakwe dia berhenti rokok.Because of what?..BECAUSE SHE LOVE HIM DAN xnak laki tu MATI CEPAT.hee..power tak ayat aku?..ape?..tak!..okey..

Bila da syok sakan bercinta,mula-mula kapel memang indah tapi last-last macam kapel tak kapel je right? awek/pakwe tak pedulikan korang langsung..if macam tu tak payah la buat awek or pakwe.hati dia mudah berubah.

kalo someone tu love kita,setiap mase dia akan ambil berat.Walau sibuk sehari pun still ada sikit mase untuk tanye korg sehat ke tak?da makan ke belum?hows your day? and whatsoever.tapi kalau she or him tak wat pape.Memang tak sayang ler tu..

then bila sorg laki tu sayang dia akan kuat merajuk dan kebudakan.because what?..dia nakkan perhatian kita .Nak bermanja la kononnye.penampo mahu...Ha?..gedik kan laki macam ni..Mungkin kalo ade laki macam ni other guys akan cakap
 "euwwww..tak macho la bro"...Tapi nak buat macam mane,bila dah cinta sometimes ego laki akan hilang

Then dia boleh menangis kerana kita..Jeng jeng jeng..kalo lelaki menangis kerana perempuan,..
"sumpah bro,lu memang sayang awek lu"..because laki ni kan ego kuat dan susah menangis..jadi bila dia menangis tuh.
"Waduh2..gimana ni"

cemburu bila kita cakap nga laki lain

haish ni sifat utama lelaki bila dia sayang..Bila nampak aweks cakap nga laki lain macam2 soalan ditanyo 

sapo laki tu yayink(sayang).
yayink cakap apa dengan laki tu
laki tu dengan i mane lagi hensem.ni tanda dye nak tau laki 2 adalah pesaing dia or tak,kalu gurls jawab si pakwe lebih hensem so pakwe akan rase selamat sebab
 "buat apa nak kesah,aku lagi hensem la,of cos makwe aku tak cari lain".btw.wajah bukan segalanya,kalu laki lain tak hensem tapi dia lebih caring pada si makwe.Kedudukan si pakwe akan tergugat melainkan makwe anda seorang yang setia tahap PhD ...lala~

Dia adalah motivator,bila ada masalah dia sentiasa disisi bagi semangat

pakwe: awk..kenapa ni?macam ada masalah,kongsilah dengan saya,
makwe: saya kena penampo dengan papaya(papa)
pakwe:sabar ye sayang..tu dugaan..bla bla bla bla bla bla bla bla

ha?...selagi korang menangis selagi tu dia akan cuba tenangkan korang..dan disaat itu makwe akan berasa semakin sayang pada lelaki kerana setiap wanita perlukan tempat untuk luahkan perasaan,takkan setiap mase nak mengadu dekat diari,FB and twitter.Right?.

ada sedikit puitis dedikasi to my future husband,aku pun tak tahu siapa future husband aku,mane tahu dia tengah bace sekarang,then tersengih sampai ke telinga,next terbukak hati untuk masuk meminang aku kerana tergoda dengan keindahan dan kemerduan puitisku ini.(eheh..nak jugak)

saya akan menjadi bahu untuk awak bersandar ketika sedih
saya ingin menjadi pendengar setia bila awak ditimpa kegelisahan
saya ingin awak tersenyum walaupun saya merana..
saya ingin melihat awak bahagia awak kerana sayang saya pada awak.
saya ingin awak menerima saya seadanya.bukan kerana paras rupa tapi kerana awak ikhlas menyayangi saya
saya hanya ingin awak dan bukannya wanita/lelaki lain kerana awak satu2nya yang saya cinta.
saya ingin berdoa semoga hubungan kita disulam dengan cinta yang ikhlas dan jujur..
Sesungguhnya,saya ingin menjadi teman hidup awak dan saya berharap awak juga ingin menjadi teman hidup saya dalam suka dan duka..

"berapa banyak SAYA INGIN da..."

sebenarnya aku tak tau nak tulis entry ape.entry ni pun spontan,minda ku mengeluarkan idea lalu ia memberi mesej kepada sel otak dan secara automatik idea tu mengalir ke tangan  dan tgn pun bergerak secara automatik tanpa kuduga dan tiba-tiba...eh!!!..aku tertekan keyboard la,how can it be?,i can't believe it.OMKP (OH! MAK KO POCOT).nampak sgt menipu..Huhu..