Kekeliruan dalam dalam penggunaan teknologi

salam..tak jawab dosa..kalo jawab sayang.okeng..eh!..korang pernah tak alami kekeliruan dalam teknologi macam televisyen or handphone.kalo pernah give me eleven.yeay!.sebelum tu just call me Una.

yesterday una tengok tv channel astro citra,kan ade scene Jepp Sepah pergi rumah melur right?..citenye macam ni..

"Assalamualaikum!!!..." Jepp Sepah bagi salam dari luar rumah Melur

"Una tengok sape yang datang tu"..mak Una jerit dari dapur

una buat tak tahu je.chet!.anak durhaka.

"Assamulaikum!!" .Jepp Sepah ucap sekali lagi 

"hish! budak ni memang tak bole diharap,Waalaikumussalam!"..mak Una jawab sambil berlari ke ruang tamu ,then my mom open the door.There's nothing -_-"

"Assalamualaikum!".untuk kali ketiga jepp sepah ucap salam then ibu toleh belakang sambil cakap

"kurang asam punye tv"

time ni una da berguling-guling atas lantai tahan gelak,ibu datang cubit and geletek una "sukenye kena kan umi"

Last month Una potong bawang didapur.Maklumlah nak jadi gadis mithali.so tiba-tiba ada bunyi lagu "Muara Hati".Lagu muara hati adalah ringtone dekat handphone Una,so dengan sepantas kilatnye phiuw! phiow!..Una lari mendapatkan handphone dekat dalam bilik.da la kena naik tangga.habis susut 10 kg.(penipu!).sampai dalam bilik Una cek phone.kosong! yilek! polek! ...then dengan hati yang sedih u-turn ke dapur..u-turn la sangat,if nak u-turn dalam rumah pakai kete halkwins la (tak reti eja)..hee~~

Masa lalu kat ruang tamu Una perasan rupa-rupanya lagu Muara Hati tu datang dari tv astro Ria.argh!..geramnya...sumpah taknak buat lagu Muara hati as ringtone..taubat!..
ini la pengalaman nuril.Tak tahu pula korang macam mane.pernah alami tak?memang rasa macam nak jerit kan3?.

sebelum mengakhiri  nuril nak tunjukkan satu gamba kek kahwin makcik yang nuril buat.this is my first baking.dekorasi kek,tak sangke dapat pujian daripada makcik-makcik,mokcik cakap

"kek ni rasa macam kek kat kedai kek KING'S la.tapi lagi sedap"

kembang semangkuk Una tahu!.after that ramai pulak minta buatkan kek untuk majlis kahwin..niat dihati terasa nak buka kedai kek

kek pertama yang una buat.tapi kenapa ia membontoti kamera iolls.chet.kek durhaka.



majlis akad nikah:pengantin yang sweet...jelous k!.


 bakal pengantin yang sweet heee (berangan..its me,tutup mulut sikit,ternganga tu)..