Azab seorang anak derhaka dan penagih dadah


Basmalah.
kejadian ini berlaku di kampung aku sendiri.Sabak Bernam.Aku telah menemu ramah mokcikku sendiri walhal dia merupakan rakan kepada kakak jenazah.Aku tak pasti bila kejadian ini berlaku tapi cukuplah sekadar korang jadikannya sebagai pengajaran.Aku hanya menulis berdasarkan apa yang diceritakan jika ada unsur tokok tambah.maaf dipinta.Wallahualam


allayarham seringkali melawan cakap ibu bapanya dan merupakan seorang penagih dadah.Allayarham dilahirkan dalam keluarga yang susah sehingga suatu masa dia kesempitan wang,pada mulanya dia meminta wang daripada ibunya semata-mata ingin membeli dadah tetapi ibunya tidak menuruti permintaannya kerana ketiadaan wang,dia mengambil keputusan untuk mengambil gas didapur,namun dihalang oleh ibunya kerana itu sahaja yang ada untuk kegunaan seharian tambah2 lagi dengan keadaan ekonomi ibu bapanya yang susah.Ketika dihalang,allayarham menolak ibunya sehingga jatuh.Berlaku pertelingkahan antara mereka


Hasil daripada menjual gas tersebut,terlunas juga hajatnya untuk membeli dadah.Allayarham merancang untuk ke sungai besar bersama  rakannya dengan menaiki motor.Pulang sahaja daripada sungai besar allyarham bersama rakannya terbabit dalam insiden,dikhabarkan bahawa mereka dilanggar oleh sebuah van.Ketika insiden itu berlaku,allayarham terpelanting ke atas bumbung surau.Dalam keadaan nazak,allayarham jatuh menyembah bumi.Nyawanya tersekat dibahagian kerongkong.Begitu perit azab yang dialaminya pada ketika itu sehingga allayarham mengeluarkan najis yang amat busuk.Allyarham meninggal sewaktu dalam perjalanan  ke hospital.(diceritakan oleh mereka yang berada disurau)


Setelah allayarham selesai dimandi,dikafan dan disembahyangkan.Allayarham dibawa ke tanah perkuburan.Ketika  hendak diangkat untuk dimasukkan kedalam liang lahad,mayat begitu berat  sehingga 20 orang yang mengangkatnya masih terasa berat.Apabila dibacakan beberapa surah akhirnya allayarham dapat diangkat.


Ketika mayat hendak dimasukkan ke liang lahad.air keluar dari bawah tanah dan ruang liang lahad menjadi sempit.Penggali kubur mengorek kubur tersebut namun apabila jenazah hendak dimasukkan ia menjadi kecil semula sehingga kubur tersebut digali sebanyak 3 kali.Waktu menjelang malam.Orang kampung terpaksa membengkokkan badan allayarham lalu dimasukkan kedalam liang lahad.


Selepas daripada itu. Roh allayarham seringkali pulang ke rumah meminta ampun daripada ibunya dan mengganggu seluruh isi rumah selama beberapa hari.Akibat tidak tahan dengan gangguan tersebut,ibu bapa allayarham bersama dengan orang kampung sedekahkan surah yasin buat allayarham dan ibunya juga telah mengampunkan segala dosa yang dilakukan oleh anaknya.Semenjak itu arwah tidak menggaggu lagi.


Setiap yang berlaku ada iktibar.Hormati  ibu bapamu dan jagalah hati mereka,sesungguhnya haram bagi seorang anak itu menyakiti ibu bapanya.Syurga dibawah telapak kaki ibu dan jangan sekali-kali kamu melakukan larangan Allah seperti menghisap dadah,kerana ia sama seperti kamu ingin mencampakkan dirimu ke lembah neraka.

faedah buang angin


EHEM..Hai dan assalamualaikum..aku baru je lepas baca majalah Rapi yang menceritakan tentang kentut.Bila dengar je ayat kentut sume orang buat muka sengih,geli and mesti ada sound dari mulut korang"euwwww".

Setiap orang ada perspektif tersendiri mengenai kentut.Bagi aku kentut adalah bahan buangan dari segi angin yang dilepaskan apabila tidak boleh ditahan,dihalang,ditegah dan dicegah lagi.Walaupun ditahan namun ia  tetap akan keluar tanpa mengucapkan assamualaikum dan bubye dalam erti kata lain bye bye sayang..

Ianya akan menjadi wangi jika anda hanya makan makanan yang wangi seperti  sabun daia,silky girl,get easy get love dan sebagainya.Tapi kalo kari ayam,gulai,nasi lomak,nasi ayam pasti akan menghasilkan bau longkang + loji..

Prinsip aku"Jangan keluarkan angin dimana-mana tempat selain tandas".Tapi tak tahu lah korang macam mana kan.Aku rasa semua tempat korang bedal je kot.Alaaa..mengaku je lah,Jangan nak buat muka tak bersalah.hoho

Kajian di amerika syarikat mengatakan

"kentut boleh menyembuhkan macam-macam penyakit seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan sebagainya"

 Katanya lagi

"orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menambah khasiat untuk kesihatan orang lain"

Tambahanya lagi."

"Setiap tahun dalam lingkungan 130,000 rakyat amerika syarikat pulih daripada penyakit disebabkan terhidu kentut"

"Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga "

Ish2..kalo macam ni lah keadaannya.Kita buat kempen dengan slogan "kentut sepuas-puasnya,anda pasti selamat".Dan korang patut berterima kasih pada orang yang mengeluarkan angin dengan suka hati sebab dorang ni lah hero dan batman korang.Pada yang ada penyakit berbahaya or selalu pening kepala,jangan segan silu minta rakan-rakan atau family anda berikan kentut.

Songal juga orang inggeris ni.Buat kajian pasal kentut.Tapi Sekurang-kurangnya dorang bagus right!.suka mengkaji benda pelik bin polak ni.Nak harapkan orang melayu sampai bila pun kita tak tahu.Kan3.
Syabas untuk mereka




Pening kepala menanda kertas.

Assamualaikum.N.H.(nuril husna) IN THE HOUSE.Wazzup2.

Aku baru lepas layan filem korea.Aku tengok mak aku dah meleleh-leleh ayor mata menahan sebak didada.Sedih sangat ke cerita itu sampai menangis bagai nak gilo.Papepun,sebagai wanita yang berjiwa kuat dan mantop!.Aku takkan gentar.Sekarang aku nak cerita masalah budak sekolah menengah.Menanda kertas peperiksaan dorang merupakan perkara paling melucukan dalam hidup aku. Lain yang soalan tanya lain yang dijawab.Ape kejadahnya yo!.

Baru-baru ni aku menanda kertas tingkatan 4.So seperti biasa,aku akan tarik nafas dalam-dalam dan hembus bagai nak gian.Aumm..korang ade bau busuk tak.Bau apelah itu .Nafas siapa yang tak berdisiplin tuh.Contoh soalan yang ditanya dan lain pulak yang dijawab.Adelah beberapa ekor budak songal macam tahi cicak berbelang black and white  jawab soalan merapu-rapu ajo kojonyer

arahan soalan:sila isi tempat kosong dengan jawapan yang betul.

Imam Al-Ghazali digelar ______ kerana kecekapan ,kemahsyuran dan kehebatannya membela agama islam

Ada seorang budak yang aku gelar "tengkorak kambing man".Suke hati mak tiri laki mak dia je jawab soalan yang tertera diatas.Like this!.

Jawapan yang diberikan: Supermak

Korang tengok kan cerite supermak yang dekat tv3 tu.Kan3.Masyaallah!
semput aku tengok jawapan tuh.Kopi yang aku teguk tersembur dekat muka abg aku alang-alang abg aku berhadapan dengan aku ,kalo tak ade orang dekat depan aku.Aku akan teguk kopi tuh banyak-banyak then kejar saje sesiapa yang boleh dijadikan mangsa semburan maut aku ni.Nasib baik tak kena smack down dengan abang aku.Gila betul tengkorak kambing man ni.

Soalan seterusnya.

Berikan 3 contoh makanan yang haram dimakan.

Jawapan yang diberikan:
a Babi
b Anjing
c Biskut tiger.

Kurang hasam punya budak!.Dimanakah terselitnya biskut tiger itu.Sejak bila kerajaan mengeluarkan surat pekeliling mengatakan biskut tiger tuh haram.Nak aje aku sembelih budak yang bagi jawapan ni.Orang cakap daging manusia sedap dimasak kari sambal belacan cop pelempang.Agak2 aku boleh cuba tak?.

Next question.

Karya Imam Malik r.h yang paling terkemuka ialah ______

jawapan yang diberikan: Malik's Book

extraodinary.Kalau budak yang jawab soalan ni ade dekat depan aku.suda lame aku pang! pang! sampai pengsan.Aduh penat tangan aku menanda dan menaip cerite ni dekat blog.Nak luahkan perasaan geram.Manelah tahu kan budak yang jawab soalan merapu meraban ni tiba-tiba bace blog aku.Mesti dia malu macam Lembu jantan bertemu kekasih di perantauan.hohoho (ala-ala santa claus).Banyak lagi aneka jawapan pelik2 yang diberikan oleh mereka,Cuma tangan aku suda terlalu sakit untuk menaip.

Yang paling penting.Bila aku cek muka surat terakhir.Mesti ada segelintir pelajar yang tulis

"Maaf cikgu,saya tak tahu"

"Maaf cikgu,saya nak Ter uk! uk!.So full time saya habiskan mase dengan uk! uk!."

"Maaf cikgu..Tangan saya sakit.Saya tak dapat menulis."

"Maaf cikgu,malam tadi saya tak cukup tidur,Bagi markah bonus lah yea.xoxoxoxoxox(kiss and hug)"

Ish3.Mintak markah bonus yea.Sekali cakap cikgu bersuara dan cakap

"Markah bonus".

"yeaaaa yeppppiiii yahhhhoooooo".Berteriak bagai nak gila budak-budak.Gembira sangat dapat markah bonus.

apepun..yenna puringge poda yennade satepuringge padyapa kuch kuch kotak air.Assalamualaikum.
(india muslim mari)
(p/s Gigit jari sebab pening kepala menanda kertas.Pejam celik.Pejam celik kuku aku dah tinggal ciput....)

Tapi sebelum itu gua mahu kabarin dong,saya bukan cikgu tapi saya cuma membantu ayah saya sebab dapat duit kau. .Lumayan-lumayan.

Kopi Dara dan Petir

Sedang aku sedap2 melayan kopi dara secawan pergh!..Masyuk.layan seyh.Dalam suasana hujan lebat,petir sambar menyambar.Aku dendangkan lagu yunna "oh bulan".

Oh bulan!..dan melayan diriku lagi..

booommm ke ba boommm..zaip zast zust.(petir menyambar).

Aku rasa suara aku ini sudah tahap sengau yang gaban sengau sampai petir pun mengamuk.Kalau petir tuh boleh bercakap,dia takkan sambar menyambar bila aku melalak.Mungkin petir tuh akan cakap

"Mane ade bulan siot..Ni dia petir.Amik engkau.wahahahaha."

Teruk betul kalau petir itu bilang gitu sama gua.Mau sahaja gua tamparin itu petir tapi kalau gua tamparin conform gua masuk itu ICU.Kena penyakit kentut berlazer,my urinary bladder produce electric current.hohoho.Songal sungguh cara aku merepek.

Aku peduli ape.Kau nak sambar aku sampai kena penyakit kentut berlazer pon gua kasi redah ajo.Nyanyi tetap nyanyi.Aku ambil gitar dan petik mengikut chord yang hampeh aku tak tau.Bedal sahajalah.Sambung korus yunna tadi

"Pabila air mata membasahi pipi.
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku"

Petir menyambar lagi.Kali ni mesti dia cakap

"kau lah radio minah.Sengau FM punya station,belum sampai seminit sudah bankrap.Suda berjuta-juta kali aku memerli kau dengan panahan petir yang begitu dahsyat,kau nak ape lagi.Nak aku panah petir lagi supaya kau dapat penyakit kanser otak mereng plasinasios.

Ni perumpamaan sahaja kalau petir ni boleh bercakap.Bila petir sambar menyambar time korang tengah nyanyi tu diam-diam  yea.jangan melalak macam anjing.Tak pasal-pasal kena penyakit osmolisiosisme.

Cakap pulak pasal kopi dara yang aku minum ni.Ada kisahnya yaang tersendiri.Masa sekolah rendah aku sering dipuji sebegini rupa

"eyy..una jalan cat walk"

"cara kau jalan macam model siot".

Haha.Sebenarnya cara aku berjalan mula berubah bila minum kopi dara iaitu sekitar darjah 5.Dulu mak aku merupakan bussisness woman.Dia jual alat penjagaan wanita dan macam-macam lagi but now dia cuma buat katering.So,aku sebagai anak dia yang comel ni yang selalu curi-curi barang mak aku sampai setiap kali mak aku kira stok alat-alat mekap dan sebagainya ,ade sahaja yang kurang.Nakal Tak aku

Satu hari tu mak aku letakkan stok kopi dara dekat  rak.So,dengan kaki aku yang masih pendek
aku pergi ambil kerusi dan ambil kopi dara yang aku sangap sangat nak rasa.Aku sebenarnya tak tau function kopi dara tapi disebabkan desakan nafsu yang bergelora bagaikan ombak rakus menampar tepian pantai.Aku layan jugak nafsu nakal ni tambah-tambah lagi mak aku tak ade.

Aku bancuh kopi tersebut lalu ku teguk sampai habis.Pergh!..sedap gile.So after that aku jadi ketagih minum kopi dara.Sebelum ni jalan aku seperti jantan,tak rapat dan kengkang.Sekali kena penangan kopi dara.Fulamak sis and bro

catwalk kau!!!Rapat gilo.

Angin pun tak boleh lalu kau tahu!.Aku rasa kalau pergi pasaraya pakai baju kebaya dengan jalan lenggok ni.Konfem dorang tak percaya aku darjah 5.haha..BTW.itu semua zaman dahulu kala,masa aku masih ditahap hingusan.Otak pun masih mereng tak kenal erti dunia.Sampai sekarang aku masih catwalk.Pernah sekali aku cuba try jalan macam biasa then try jalan kengkang.Waktu malam habis satu kaki aku sakit yang teramat sakit.Nak buat macam mana sudah cara jalan aku macam model hehe (perasan sudah)

(p/s.kalau ada sesiapa jual kopi dara cakap tau,nak rapatlan lagi jalan ni.hoho)

Kisah Giler Bila Berangan

Assalamualaikum N.H (Nuril Husna) Ucapkan.
Ngojo gonjeng ngopo loi,siji gedek moi poi pokan yok!..(ape entah aku cakap).

Aku baru balik dari shopping menyopping.So macam biasa bila sudah masuk bilik.Lompat macam orang gila sebab dapat baju baru,kasut baru,beg baru dan pakwe baru.hehe.Mengarutlah.Kalau dapat pakwe baru aku nak yang macam afdlin shauki.Comel2 and bole buat bantal peluk.Kalau aku dapat suami macam afdlin shauki,tiap2 malam aku akan gosok perut dia sampai aku bole terlelap.hehe

Tengah sedap lepak atas katil yang penuh empuk bagaikan katil najib tun razak.Kalau esok keluar paper nasi lemak bertajuk "katil najib kena rompak".
Paham ajo ler sapo punyo kojo itu kan.Den bukan belagok kecek nogori semilan.Tapi bonggo den negeri semilan monang yooo!..Den duduk depan televisyun bagai nak gilo terpokik terlolong.Negeri semilan menang den teruih pergi kedai beli gulo hocks.
(:negeri sembilan menang saya terus pergi kedai beli gula hacks)

Den terus memandang syiling bilik.Teringat kisah mase sekolah rendah dulu.Pakai tudung sampai tak nampak mata,terasa macam iron man pulak.Anak tudung pun sampai ke dahi.Kain sekolah singkat sampai nampak stokin.Sudahlah stokin busuk bau belacan,bukan sebab stokin aku melantak belacan tapi kapur kasut aku cap kapur belacan .(Aku penipu)

Muka comot dengan hingus sana sini.Belum lagi kalau time PJK
(Pendidikan Jasmani dan kesihatan).Pakai baju t-shirt atas pusat,skemah sungguh.Balek dari sekolah lagi sadis.Dengan beg yang penuh dengan buku.Ade satu masa aku pergi shopping dengan mak aku.time itu beg roda tengah hangat.Semua gurls2 action dengan beg roda.So aku pujuk mak aku belikan beg roda but mak aku tak nak belikan sebab nanti aku nampak macam budak-budak.Mak aku tak sedar ke yang aku ni berumur 8 tahun ,ish!.

So,biasa dalam usia lapan tahun ni aku jenis muka tak tahu malu.Aku terus pijak dan hentak lantai macam budak gedik.Tapi mak aku buat tak layan,siap cakap dekat aku lagi

"cantik tak baju t-shirt ni".

Kepala aku da berapi.korang tahu ape aku buat.
Aku berguling-guling atas lantai.bergolek kesana sini macam budak kecik yang kehilangan mak bapak

"tak kira.nak jugak.nak jugak!!".dengan air mata yang mengalir dengan begitu deras,bibir pulak terjuih 100 inci.

Yang pelayan kat situ pun sudah resah dan gelisah tengok aku but mak aku relax and cool je. Ayah aku datang and akhirnya ayah aku yang belikan.For your information.
gugurlz anak papa.hehe.

Zup! zapp! lamunan terhenti bila ada satu makhluk haram jadah masuk dalam kain.
Mak!..Naik bulu roma den.
selak sikit.aku nampak satu makhluk sedang berkeliaran lantas memberikan satu lirikan manja yang bisa meruntuhkan iman.

"LIPAS TAK GUNA...Berani sungguh kau menggoda aku..Cis!!."

tanpa melengahkan masa aku terus cari barang yang boleh dijadikan rotan.haiwan ini kena diajar berdisiplin dan menghormati orang.Tak boleh suka-suka merayap.Kau ingat dalam kain aku ni hutan belantara,midvalley,sogo,pavillion.Tell me
Tell me why,its so hard to forget u (stop it).
Aku nampak Majalah mangga,so dengan sepantas kilat tangan aku yang tak berapa nak panjang dan lebar ni mencapai that magazine.

Tapi malangnya.lipas tu sudah lari sebelum aku sempat menghempapnya dengan buku mangga.Malas pulak aku nak kejar.Tak pasal-pasal semput nanti sape nak bagi CPR.hehe
Bila tatap majalah mangga nampak muka awal ashaari.Terlintas dalam fikiran.Dengan asap berangan berkepul-kepul atas kepala otak aku ni.

"kalo Awal ashaari bagi CPR boleh jugak ni".(kidding...najis mutaleleh kate ko.).
Dengan cepat aku mengibas kepulan asap tu.

Terbayang pulak kalau asap berangan aku tu tetibe bertukar jadi kereta porche.Gelak besar aku,bibir melebar sampai telinga,Kening kiri aku angkat macam ziana zain,cuba bayang macam mana rupa aku bila buat macam tu.Tapi nanti secara automatik kereta porche akan menghempuk kepala aku yang bosar lagi keras.Memalukan betul bila tengah ghairah wat action muka macam tu and secara tiba-tiba ade benda hempuk kepala.

Terbayang pulak kalau kereta porche menghempuk kepala aku.Lepas tu aku pengsan dan bangun- bangun aku dekat hospital.Sure aku akan cakap macam ini

"saya dekat mana ni".

Kalau doktor sahkan aku hilang ingatan and bila parents aku datang jenguk.Konfem aku akan cakap macam ni
"siapa saya,kamu berdua ni siapa"

Ayat-ayat yang selalu digunakan dalam filem malaysia,tak boleh ke kalau bangun-bangun terus cakap

"saya nak sup kambing masak lembu kari ayam"

Nak lagi up.

"kamu ni siapa,saya anak sultan ahmad madagasdar sheikh al-yaman sultan south africa".

atau lagi dahsyat
"ALLAHUAKBAR,(sembelih doktor tu.maklumlah,hari raya korban tak lama lagi)

konfem terus masuk tanjung rambutan... kan3


OKEY LAH.BYE N SALAM.

Perkataan "SENGAL" bermain di minda..

Sengal dalam bahasa jowo adalah GOBLOK(sumpah tak tahu).hehe..
kenapa gua cakap pasal sengal?.sebab setiap kali gua bengang perkataan itu yang pertama terlintas diminda lalu disalurkan pada deria rasa dan maka terungkaplah perkataan sengal.(merepek sungguh).
tapi kalau selain daripada perkataan sengal "ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH" gua kasi tau sama lu.confom kena lempang dengan mak gua..then lari terkedek masuk bilik and tekap muka dekat bantal ala-ala filem hindustan.Kesian bantal tu sudah penuh dengan air mata,suda boleh buat peta but kalau tourist datang Malaysia tak perlu beli peta,peta bantal gua yang specialist suda ado.hehe
.Gua nak cerita satu kisah yang gua sendiri alami dengan ayat sengal menyengal ni..

Dulu
pukul 9.45 pagi
tempat:taman millenium,Kuala kubu bharu
heroin:aku lah tu..huhu
hero: Gary.(bukan nama sebenar).Perangai:suka buang angin..

 seorang budak laki bernama Gary datang mendekati gua and dengan penuh gilanya  Si Gary ini curi pensel gua..

Gary:wuek2..kejarlah aku cepat(sambil menjuihkan lidah )

gua sememangnya tak suka buat filem hindustan kejar mengejar ni,Kalo ya! pun.JATUH SAHAM sebagai wanita melayu pertama dan terakhir.hehe.

Gary sedar gua tak layan dia dan yang paling utama Gary SYOK SENDIRI .Cuba korang bayangkan berlari seorang diri tanpa ada seorangpun(aku) mengejar mamat hodoh lagi gila ni.Sudahla gila, Gary buat perangai macam tu lagi tambah GILO!.

Gary datang pada gua

Gary:Kejar la aku.
Aku:desperado!!.Mane pensel aku.
Gary:kejar aku dulu..
Aku:bagi pensel aku la B***H.Sengal punya jantan.
Gary:ouh sengal ye...

Brooooooooommmmmmmmmmmmmmmmm + Proooooooooottttttttttttttttt!...
satu bunyi seperti kapal terbang bergema disertai dengan bau telur busuk

Gary:ouh!!!!!!!..Nikmat2..Nikmati lah...hohohoho .(seperti santa claus)

Aku:kau buang angin ke Sengal!..

Gary:Ah!..gatal pula punggung aku ni .(sambil menonggeng dan menggaru)

Aku:tak senonoh!..kalau nak buang angin pun pergilah tandas,dekat sana ada tandas.Kau ni berapa tan telur kau bedal.Kalau nak buang angin dekat tempat lain la SENGAL.Kau tahu tak angin kau tu mengalahkan skunk..bla bla bla bla bla bla bla...

Gary:Ah!gatal pula telinga aku ni.Ape dia?Ape dia?.(menutup telinga dengan jari telunjuk)

Aku:Sengal!.tak guna,dasar kurang diajarin..Jaga kau.

Bermula aksi kejar mengejar.Sebelum tu bukan main action JATUH SAHAM kalau kejar lelaki.See it now.Kalah filem hindustan.Gua dan Gary menjadi bahan ketawa orang disitu.Ada yang cakap

"Sweet nya pasangan couple ni"
Malu!...
  




Ouh..nikmat!!!....Nikmat!!
Goyang-goyang dan buang.(Ulang korus 2x)
Bau seperti...
levendar n downy....
Segar dan lembut..
Oh..........
ohhh..hooooo...wooooooo









Sekarang

Gua masuk kebilik dan terlihat abang jua yang sedang bz memunggah baju bajan gua.
"Hei3..ape kau buat tu ha!".Sambil menolak bahu abang gua
"Cari baju koko aku".
"Mane ade baju kau dekat dalam almari aku"
"Pinjam baju kau,saiz kita kan sama"
"Sengal!.kau ada apa yang aku ada".Sambil angkat kening ala2 ziana zain

Abang gua buat tak tau.Dia terus selongkar almari gua.Hati gua suda hot and spicy,bukan original atau tomyam lagi.hehe.Tunggu masa untuk meletus dengan lavanya yang DAHSYAT!.

Tiba-tiba
Abang gua mencapai satu baju yang amat SEKSIS milikku.TERnganga dan TERbeliak mata gua.
Gua tak nak cakap apakah baju itu tapi clue "dipakai di bahagian dalam".

"Woi!..kau nak buat ape dengan benda haram jadah tu".

Abg gua dengan penuh "BANGGA" membuka baju dia then pakai baju SEKSIS itu sambil TERsengih dan TERsenyum puas dihadapan cermin.

"Ape kau senyum-senyumkan  ha!. Sengal".
"hehehhehe..agak2 kalau pergi beach pakai baju ni, perempuan tergoda tak?".
"Sengal"...
"Nak pinjam baju ni  boleh tak"sambil menekap mulut menahan gelak 
"Songal"

Gua dengan penuh slumber mendekati abang gua dan pakaikan baju itu untuk dia.

"Tak muatlah,badan kau lebar".Gua cakap sambil mencebik.

"Amboi2...sampai hati u.I ni Miss Universe tau,Megan Fox and  Katy Perry jumpa I tau untuk dapatkan tip hangat dan seksi". berlagak seperti sotong tiada  tulang.Lembut dan gebu..AUW!.

"Ish!..sengal.kau nak jadi cikaro ke,Jom ikut aku naik superbike but kau kena pakai baju ini."

"OMG,I tak rela u..No No No".sambil menggerakkan jari telunjuk kekiri dan kekanan

"Sengal".Nak je gua SMACK DOWN mamat ni

Cuba kira suda berapa banyak ayat sengal gua sebut.ish!.TAUBATIN TAUBATIN..ops!..BATIN.hehe.

WHAT EVER IT IS.PERINGATAN
gua minta maaf jikalau terlanjur kata atau korang tak selesa dengan cara aku menulis..btw be cool,redah kasi pecah.

kISAH DI SOGO.

siji= 1
loro=2
telu=3
papat=4

ingat bahasa jowo ni!..gua akan guna dalam entry kali no

Di sogo:

gua gile shopping.dalam bab pemakaian gua memang titik beratkan tetapi kalau setakat nak keluar rumah kat batang kali macam pengemis termuda pun gua bedal sebab gua fikir setakat pergi kedai cik kiyah watpe nak cun melecun.kalau selekeh pun tetap ada orang ngorat.

so sekarang gua di sogo.gua punya cerita panas yang mampu menghangitkan malam anda.

sekitar pukul papat petang gua dengan jalan macam model memakai skirt hitam,hijab hitam,baju purple jenama cheetah,kasut 4 inci keluaran rorine,gelang mutiara.Dengan penuh bangga melintasi jalan menuju ke sogo disambut dengan red carpet dan wartawan handalan(salesman)..aku cuba action like a DIVA .aku bersama mummy ku tercinta.biasa la kalau perempuan jalan tak hengat dunia sampai satu masa

gua jumpa dompet jenama gucci and said"ummi nak dompet ni ".tapi mak gua diam.biasa dia akan bagi respon.
"ambik je la",
"berapa harga benda alah 2".
"meh cni ummi tengok jap",
"yuh!!! cantik ke"(tangan didada mata pusing 360 darjah)
"hang beli lah sendiri"
 "ko tak de jenama yang lebih terrorrrrr! ke nak beli,"


but still no respon dari mak gua.bibir gua da muncung bebelasdepaincikilometerwalt..
gua pegang tangan mak gua tanda kasih sayang,tapi sedikit pun tak pandang muka mak gua.Kan gua dekat sogo bebola mata pon melilau sampai tak ade masa nak tengok orang lain,ada satu masa gua jalan punya jalan dahi terhantuk dinding.bak kata orang berhati-hati di kaki sepoloh shopping mall,biar buta asal selamat.anda mampu mengubahnya...hehe

Gua ikut sahaja mak gua sampai ke satu tempat mak gua lepaskan tangan gua


dengan sepintas lalu gua kibaskan hijab hitam memandang mummy gua..ala2 iklan rejoice,gosok2 je pasti beralun.

korang tahu ape aku tengok.Seorang makcik memakai jubah atau abaya seperti mak datin dan di sebelah dia seorang lelaki yang sungguh kacak memakai kemeja kotak2 dan berseluar jin,memakai jam switch, sedang tersenyum melihat gua.lelaki idaman! lelaki idaman,lelaki idaman!

"ada apa dik"mokcik tuh cakap.

"maaf cik,silap emak saiz badan sama 70-70-70".gua bilang, tapi yang saiz badan tuh gua tak cakap la.mahu! kena kasut tumit 5 inci,tak pasai2 jadi macam cerita STILETTO,habis kena tuduh buat hubungan luar tabiii.keh keh keh

jadi dari tadi tangan yang gua pegang berejam jam tuh mok cik tu.dengan penuh malu aku lari dan cari mak aku.lelaki idaman yang aku cakap tadi hanya tersenyum melihat aku,wah gigi dia bersinar macam model colgate,"Gunalah colgate pasti mensyilau" .hehe.

gua masih sebok cari mak gua bagai kucing mati suami.Akhirnya aku nampak mak aku dekat KFC di PERTAMA.Jauh beno.sebelum itu pantun untuk korang

pergi sogo gua sesat,
jumpa dengan 70-70-70,

tunggu masa gua nak mencekik,
babai gua nak memboyotkan perut,


 teringin nak buncit tapi nisbah lelaki 1:37 babe.gua tak nak jadi andartu.he he he

Ramadhan itu indah

Kita sedia maklum bahawa semua umat islam sedang berpuasa tetapi kita juga sedar bahawa ada segelintir pihak yang bertopengkan syaitan,diluar mereka berlagak seperti orang yang sedang berpuasa tapi tup2 makan 3 pinggan nasi,air satu balang.Saya pernah update status di facebook mengatakan bahawa


"doa yang tidak akan ditolak"
=>berpuasa dari pagi hingga akhirnya iaitu waktu berbuka.


perkara ini memang tidak dinafikan lagi.Apatah lagi jika seseorang dikhianati.Zaman dahulu kala umat islam kita bertaruh nyawa  ketika bulan ramadhan iaitu perang badar dan kemenangan juga berpihak kepada umat islam.Kesukaran mereka lagi besar berbanding kita yang hanya perlu menahan lapar dan dahaga.Disini saya nak selitkan kelebihan bulan ramadhan.

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-
2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi- .


Bila bulan puasa ,semua kejahatan korang akan jauhi macam benda ni kan3
contoh 1:
 macam perempuan bila bulan puasa korang semua pakai tudung tapi sebelum itu free hair.
contoh 2:
sebelum puasa bagi yang lelaki tak jejak ke masjid bila sudah sampai bulan puasa baru mahu datang


perkara ni memang tidak patut .Sepatutnya korang juga kena menurut perintah Allah ketika bulan selain ramadhan juga.Apatah lagi jika seseorang itu berpuasa tapi tak solat.Dari pagi hingga maghrib korang menahan lapar dan dahaga tetapi mengapa tidak menunaikan solat.Adakah ramadhan anda bererti.Saya masukkan sedikit hadis disini


Syaikh Muhammad bin Sholih Al 'Utsaimin -rahimahullah- pernah ditanya: "Apa hukum orang yang berpuasa namun meninggalkan solat?"


Beliau rahimahullah menjawab:

"
Puasa yang dilakukan oleh orang yang meninggalkan solat tidaklah diterima kerana orang yang meninggalkan solat adalah kafir dan murtad. Dalil bahawa meninggalkan shalat termasuk bentuk kekafiran adalah firman Allah Ta'ala,



Ada sesetengah sahabat nabi berpendapat meninggalkan solat merupakan satu kekafiran seperti sabdaan Rasulullah dibawah:
"Perjanjian antara kami dan mereka (orang kafir) adalah mengenai solat. Barangsiapa meninggalkannya maka dia telah kafir." (HR. Ahmad, At Tirmidzi, An Nasa'i, Ibnu Majah. Dikatakan shahih oleh Syaikh Al Albani)


Oleh sebab itu apabila seseorang berpuasa namun dia meninggalkan solat, puasa yang dia lakukan tidaklah sah (tidak diterima). Amalan puasa yang dia lakukan tidaklah bermanfaat pada hari kiamat nanti.
Apa kata daripada korang semua sedang syok sakan nak beraya cuba-cuba pergi sembahyang terawih,solat tahajjud.Kita rebut ganjaran besar ni beramai-ramai.

ENGKAU ADALAH YANG TERBAIK SEPERTI BAPAKU


  1. DALAM kesibukan mengulang kaji pelajaran ada yang masih prihatin terhadap aku
  2. MESKIPUN aku tidak mengendahkan dirimu tapi kau tetap setia menunggu disini
  3. SENTIASA dekat dan tidAK pernah jauh
  4. KERAP ada ketika aku kesedihan.
  5. LEBIH memahami perangai dan jiwa wanita gila-gila seperti aku
  6. CARING tidak kira apa jua berlaku
  7. SETIA walaupun berpuluh datang bertamu
  8. PENCERAMAH TERHEBAT untuk menjadikan aku wanita solehah
  9. PENYAYANG walaupun kadang kala disakiti oleh aku
  10. PENYABAR walika ditengking oleh aku
  11. BAIK HATI dalam menguruskan wanita keras hati seperti aku
  12. BIJAK dalam mengambil hati
  13. MENJAGA SENSITIVITI aku walaupun aku tidak pernah menjaga perasaan kau
  14. PENDORONG TERUNGGUL untuk membawa ku kepada cinta illahi
  15. SOPAN pada ibu bapa aku dan yang paling utama ibu bapa kau
  16. TIDAK BERANI menyentuh aku walau sekali kerana sikapmu yang begitu menghormati wanita
  17. JUJUR dalam setiap tutur bicara.
  18. KATA CINTA bukan dari bibir kau ungkapkan tapi dari sikap yang kau luhurkan
  19. MENGAMBIL BERAT tentang makan,minum,tidur,kerja dan segala urusan aku DAN
ENGKAULAH LELAKI TERHEBAT DALAM SEJARAH HIDUPKU DAN YANG PALING UTAMA AKU TIDAK AKAN SIA-SIAKAN KAU.TERIMA KASIH KEKASIH PENAWAR SYURGA

pemenang anugerah pelakon wanita terbaik.

halluwwwwwwww!.kopi ke milo.hallo.erm.as usual suda lame tak update blog.mungkin korang tertanya-tanya siapakah pemenang PELAKON WANITA TERBAIK .hehe.korang ikuti kisah ini dahulu.

time ni aku still di sekolah rendah kira2 darjah 6 seingat aku lah.korang tahu kan darjah 6 adalah senior sekolah rendah dan bakal menghadapi UPSR tapi budak hingusan macam aku ni sangatlah pemalas.Kadang2 tu ada la semangat baca buku then amik buku=>tido.Korang pun macam tu kan.Time ni bangga jadi senior tapi action macam budak tak ambil UPSR macam kepala otak aku ni ada 10 gib yang boleh kumpul semua fakta pelajaran.ini la namanya budak tak sedar diri.

Dalam satu hari tu mak aku pun bawak lah aku pergi ke sekolah.Time sekolah rendah kena sampai sekolah before 7.20.tapi budak semalas aku bangun pukul 6.45 and sampai sekolah pukul 7.30.Dalam kepala otak aku suda terngiang-ngiang muka cikgu aku yang bernama Cikgu H.Mesti tangan standby dengan rotan.ADUH!gawat ni.Tapi aku terpaksa jugak pergi sebab mulut mak aku dah bising macam cengkerik.Nak dijadikan cerita,aku dah sedia nak lintas jalan raya untuk masuk ke sekolah,tibe-tibe!..ppprekkk.kereta proton perdana yang mak aku bawak tu langgar kaki aku actually tak sakit pon tapi disebabkan tak nak sekolah punya pasal dengan pantas aku pura-pura jatuh dan meraung.Mak aku lak da nervous,aku memandang wajah ibuku dengan penuh hiba then dan sadis mengalir la air mata olok-olok."UMMI..kaki una sakit!!".Mak aku terus angkat aku bawa masuk dalam kereta.U know.balik je rumah aku dilayan seperti Raja,kaki aku kena urut tambah pulak mak aku masak japanese food.pergh!!.Bagai dunia aku yang punya.seronok tu seronok jugak tapi rasa sebersalah gak,sampai sekarang mak aku tak tahu cerita sebenar,kalau mak aku baca entry aku ni.konfem kena hempuk!lepas ni.BTW.sorry ummi.Ummi baik kan,tak baik mara-mara nanti cepat tua.hehe

pemenang anugerah pelakon wanita terbaik:saya la tu.hehe

pandangan mata..

cinta itu indah dan kadang kala menyakitkan.terpulang kepada sang hati..oleh itu janganlah kita membenci sesiapa kerana mungkin suatu saat nanti kita akan mencintai orang yang kita benci dan janganlah kamu terlalu mencintai pasangan kerana satu saat nanti kamu akan membenci pasanganmu walika pasangan kamu seorang yang sempurna dimata kamu.Dalam bercinta pelu banyak toleransi,harus saling mempercayai dan memahami.jika semua itu tiada,tidak bahagialah kamu.Kamu semua boleh jatuh cinta termasuk saya,erm saya hampir2..nak tahu siapa.rahsia!.yang pasti dia baik.

apa motif saya wat entry ni.hehe..ok2 la.saya nak taip sesuatu.baca je tau

lelaki merupakan hamba yang dikurniakan oleh allah untuk wanita dan wanita diciptakan allah untuk lelaki,namun kita masih ada batas selagi belum bergelar muhrim.Apabila seorang lelaki itu bertemu seorang wanita .Mata si lelaki akan tertumpu dibahagian rambut,oleh sebab itu,tutuplah rambutmu.Kemudian mata mereka akan turun pada wajahmu,oleh hal yang demikian tundukkanlah wajahmu agar tidak menimbulkan fitnah.Seterusnya paNdangan si lelaki akan menjurus ke arah leher,itu menandakan si wanita harus melabuhkan lagi tudung dan janganlah memakai tudung sekadar syarat untuk menutup rambut.Setelah itu mata si lelaki akan turun ke bahagian dada,maka dengan itu labuhkan tudung sehingga menutup paras dada atau jangan menampakkan bentuk kamu itu dong..hehe.Selepas itu mata si lelaki akan tertumpu pada susuk tubuh badan si wanita iaitu dibahagian pinggang,oleh kerna itu,janganlah memakai pakaian yang boleh menampakkan susuk tubuh mu itu.Seterusnya di bahagian hump dan drumstick oleh kerna itu dong tutup lah bahagian tersebut dan janganlah menampakkan kaki kamu yang menggiurkan itu,bisa runtuh dong iman si lelaki. Tuntas bicara,wanita diciptakan mempunyai bentuk tubuh dan lelaki macam straight line.Wanita merupakan dugaan untuk lelaki.So Lelaki sebagai pemimpin,didiklah wanita agar tidak alpa akan duniawi
bukan sengaja nak buat entry ni.cuma buat peringatan untuk para wanita agar menutup aurat daripada pandangan lelaki.Tak salah kan kalau saling mengingati..

Zina dilarang

Salam bakal ahli kubur sekalian.…rasenye da lame x wat entry sekarang baru free time.base deh?gua kan bisnes..straight to the point.today saya nak cakap pasal ZINA..sebut pelan2 murid Z.I.N.A.ye!!..ZINA bunyinye..baiklah..zina dalam erti kata lain berdua-duaan ditempat yang sunyi.Mesti ada yang tertanya.berduaan-duaan tapi tidak melakukan apa2 itu dikira zina ke.Jawapan:ya.itu juga dikira zina iaitu menghampiri zina.Mesti ada yang Tanya lagi”eh2..kenapa pulak,kitorang x buat ape2 pon.yang ringan2 pon tidak..JAWAPAN:ya..memang kamu tidak melakukan apa2 tapi syaitan selalu ada menjadi pihak ketiga.pada mulanya kamu tidak melakukan apa2.tapi syaitan mempunyai 1001 langkah untuk memerangkap kamu,mereka punya bjuta-juta dan beribu-ribu taktik untuk meggoda kamu .syaitan sudah berpengalaman dalam menggoda,mereka boleh diibaratkan professional.korang haruslah berhati-hati.jangan sudah terhantuk baru terngadah.ingatlah pesanan rasulullah:jangnalah engkau bersendirian dengan seorang wanita kecuali ketiganya adalah syaitan(Riwaayat Tabrani):Apabila berdua-duaan antara lelaki dan perempuan,syaitan akan menghembus perasaan berahi.perasaan ketika itu sukar hendak dikawal.Pintu penzinaan makin luas terbuka.Desakan nafsu semakin kuat.Iblis riang gembira melihat mangsa godaannya terpedaya.Hukum didunia bagi mereka yang berzina adalah sebat 100 kali.cuba korang bayangkan kalau tali sebatan tu datang dari neraka,tentu berkecai.ingatlah.dunia ini sementara,dalam waktu ini lah kamu diberi peluang oleh Allah untuk bertaubat,Allah itu Maha penyayang kerana itulah dia bagi kamu peluang untuk hidup lebih lama,Allah mahu mendengar kata taubat yang tulus ikhlas lahir dari hati korang,waktu diberikan kepadamu jadi kamu sebagai hamba allah laksanakan tanggungjawab sebagai hambanya..muhasabah diri anda.renung2kan lah dan selamat beramah.pentanda kecil kiamat sudah kelihatan.adakah anda masih mahu sesat dari landasan yang benar.

doa yang dimakbulkan


alhamdulillah.telah habis kepenatanku mencari maklumat.baru-baru ni saya ada membeli buku yang 
bertajuk"Doa Yang Termakbul".buku ni memang bagus.saya pun tak tahu macam mana boleh tertarik untuk membeli buku ini.sedikit sebanyak saya ingin berkongsi dengan korang semua bila masakah doa korg akan dimakbulkan

1)Sepertiga malam.
  • sebagai contoh solat sunat hajat dan tahajjud.pada waktu ini adalah paling sesuai bagi hamba allah yang ingin memohon pertolongan ataupun mohon ampun atas dosa2 yang dilakukan .menurut apa yang saya baca,Allah pasti akan mengabulkan doa hambanya kerana pada waktu ini Allah akan turun kebumi melihat hamba yang bersujud kepadanya seiring dengan firman dibawah. 
  • Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu menyatakan bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah bersabda:  “Rabb kita Yang Maha Tinggi turun setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam yang akhir   seraya berfirman: Siapa yang berdoa kepada-Ku niscaya Aku mengabulkan doanya. Siapa yang meminta kepada-Ku niscaya Aku berikan apa yang dimintanya. Siapa yang minta ampun kepada-Ku maka aku akan mengampuninya.” (HR. Ibnu Majah dan Ahmad)

2)Ketika Bersujud 


  • Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu berkata: ”Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:Paling dekatnya seorang hamba dengan Rabbnya adalah ketika ia sedang sujud maka perbanyaklah oleh kalian doa ketika sedang sujud.”(HR.   Muslim)

     

3.selepas solat fardhu

4.ketika ingin berbuka 

5.ketika hujan turun 

6.malam lailatul qadar 

7.setelah melakukan amal soleh

8.selepas bersedekah kepada fakir miskin

9.pada malam jumaat

10.ketika dizalimi orang lain

11.doa bapa terhadap anaknya untuk kebaikan

12.ketika peperangan atau darurat.  

13.ketika musafir

balasan terhadap hamba Allah

 zaman sekarang perempuan sering dikaitkan dengan masalah gejala sosial especially dalam berpakaian..ada gaya barat yang dianggap menutup aurat tapi sebenarnya tidak..macam saya dulu..pakai tudung tapi baju nampak bentuk tubuh.so ape guna pakai tudung tapi baju,tetap tidak menutup aurat.definisi aurat adalah bahagian tubuh yang tidak boleh kelihatan atau wajib ditutup tapi sekarang soal aurat sering tidak diambil peduli bahkan umat islam kini lebih gemar mengikut gaya barat,kenapa korg jadi macam ni..korg tak fikir ke azab neraka.aku sedar aku jugak same.tapi x salah kan kita sesama umat saling mengingati.Balasan yang setimpal langsung korang x ambil peduli.cuba la kalau Allah tunjukkan neraka..aq pasti tiada hamba yang akan ingkar,segala perintahNya korg tunaikan.korang nak tau ape balasannya..

  •  balasan bagi wanita yang menunjukkan aurat rambutnya kepada lelaki yang bukan muhrim,akan digantung dengan rambutnya diatas api neraka sehingga menggelegak otaknya dan akan berterusan selama mana dia tidak menutup auratnya.
  • dada yang saje2 korg tonjolkan 2 supaya kelihatan hot and seksi la konon,supaya korg jadi perhatian lelaki and supaya lelaki tergiur tengok ,tapi balasannya korang akan digantung atas api neraka dengan pusat dan buah dada diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya
  • betis korang yang tonjolkan kononnya lawa clean n clear sedia untuk dipanggang..
Dan juga peristiwa israj mi'raj yang boleh dijadikan teladan

Peristiwa Mi'raj 
1. Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan   kerana suaminya.
2. Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)
3. Wanita berkepala seperti babi, badannya seperti kaldai dan menerima berbagai balasan wanita yang suka membuat fitnah, bermusuh dengan jiran dan membuat dusta.
4. Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang mengoda dan menghairahkan lelaki.
5. Lelaki dan wanita yang ditarik kemaluannya ke depan dan ke belakang serta dilontar mukanya ke api neraka. Kemudian ditarik dan dipukul hingga keluar api dari badannya. Balasan orang yang membesarkan diri dan takabur kepada orang ramai.
6. Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci.
7) Wanita tergantung rambutnya di pohon Zakkum, api neraka membakarnya lalu kering kecut dagingnya terbakar. Balasan wanita yang minum ubat untuk membunuh janin.
8. Wanita dibelenggu dengan api neraka, mulutnya terbuka luas, keluar api dari perutnya. Balasan wanita yang menjadi penyanyi tidak sempat bertaubat.
9. Lelaki dan wanita yang masuk api ke dalam perut dari duburnya lalu keluar dari mulut. Balasan orang yang makan harta anak yatim.
10. Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia. 


isteri beranak batu.

assalam..berbalik pada cerita hari tu.saya jadi seorang yang agak pengecut.everyday abang saya akan temankan saya tido.ish3..una truk..btw.saya ada satu cerita untuk dikongsi,cerita ni bukan rekaan semata-mata dan tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang sudah mati,terpulang lah pada anda untuk percaya atau tidak.kalau nak kata saya menipu sememangnya tidak sebab perkara ni memang fakta.perkara ni berlaku masa saya tingkatan 2 or 3..saya pon da lupe..ok straight to the point.my father die pandai dalam rawatan islam ni.so saya pun pernah tengok cara-cara rawatan ni dilakukan.orang kena sihir,saka,rasuk tapi antara rawatan yang pernah saya lihat ada satu yang paling teruk iaitu,perempuan beranak batu.ceritanya macam ni.ada pasangan suami isteri ni mengadu. setiap kali bersama isteri,suami merasakan sesuatu yang keras dibahagian rahim,kejadian ni membuatkan rumah tangga mereka hampir goyah..bila disiasat rupa-rupanya si isteri kena sihir kerana ada orang cemburu dengan kebahagiaan rumah tangga mereka..ada 3 biji baju yang dikeluarkan dari rahim si isteri dan saya pon tengok macam mne saiz batu 2,agak sederhana besar..macam batu sungai jugak,berwarna hitam..keadaan masa isteri tu keluarkan batu 2 pun agak mengerikan dan saya ada rakam but x nak tunjuk takut nanti korang lak yang pengsan especially lelaki nanti x larat sesape nak angkat lagi2 kalo saiz badan macam artis biggest loser

berani punya pasal?amik ko hantu mai dtg

tepat pukul 2.00 pagi gadis bernama nuril husna telah diganggu..iaitu saya..ceh?.2 la padahnye kalo berani cgt tgok cite hantu base la,saya ni kan wonder women,ape barang takut an tpi bole da kena kacau..baru ade barang..hehe..ok cite dye,smalam sy tgok cite hantu jambatan ancoi.my eyes x pernah berkedip tgok hantu 2 but my aunt ?terjerit-jerit,melalak dye kalah pontianak,tgok la anak buah dye ni?wira dunia tau,x takut langsung..haha..disebabkan terlalu berani kena la kacau..mase saya tido ttbe depan mata ade perempuan rambut panjang,saya tido sorg2 tau!hehe..saya cuba untuk bergerak tapi x berdaya..badan memang kaku x bole bergerak..makin lame benda 2 makin dekat!and u know what.saya pejam mata sebab takut tengok rambut dye yang mengalahkan rambut i bangun pagi...tapi yang pelik hantu ni berusaha tok open my eyes..nak tunjukkan muka dye la 2..igt lawa sgt?ahaks..actually ni bukan firstime,da byk kali..experiance ni memang terbaik wok!ia mengajar saya untuk jadi seorang yg sgt berani..dari kecil sampai besar benda ni da jadi mcm sebahagian dari hidup...nampak hantu..jgn cakap ar..byk kali der..kekadang mase tido depan mate je,bertentang mata seyh nseb bek x jatuh cinta.kalo yer ape salahnye!heiii saya pon single ni..hahah

Teka teki untuk anda

I am very sad because I've lost my shoutbox...wawawa?i wanna cry..btw..saya ada teka teki tapi bila saya tanya budak lelaki dorang mesti akan fikir bukan2.lets see my teka teki.saya cilok teka teki ni daripada majalah bla bla bla  Dalam banyak-banyak lubang,lubang ape yang rasanya nyaman,enak dan aman my classmate think something like..?u know what,something..ergh?tangan kelu nak menaip..k straight to the point the answer is  answer:lubangun pagi-pagi,tarik selimut dan tidur.  

yaallah..ingin ku tanyakan kepadamu..mengapa dalam setiap doaku sering kau kabulkan walaupun pernah ku berpaling daripadamu..aq merasakan seperti dirimu sentiasa disisi..aku merasakan seperti kau hadir dalam setiap aliran darah yang mengalir.setiap kali kucuba berdalih.kau seperti hadir memberi petunjuk.kau sering melindungiku..aku amat kesal dan sebersalah..tika aku kebuntuan aku memohon padamu..kau sentiasa mengabulkan setiap doaku dan tak pernah sekali kau biarkan doaku terbabas begitu sahaja..apa sahaja yang ku impikan pasti akan tercapai..tapi kenapa aku masih lalai dengan duniaku sendiri..aq pernah berdoa agar aku tidak punya perasaan cinta pada sesiapa melainkan dirimu yang allah,dan kau kabulkan doaku,sehingga kini hatiku dilindungi olehmu yaallah..terlalu kerdil aq disini,terlalu hina aku dipandanganmu.Kau sentiasa memberiku ruang waktu untuk bisa ku jalani hari-hari yang mendatang.aq dapat rasakan semua itu..kau seperti mendengar tangisan dan rayuanku tika lewat malam..pernahku berharap agar setiap pagi kau kejutkan aku dari tidur agar bisa ku laksanakan solat..kau kabulkan harapanku walaupun ia hanya harapan dan bukannya doa..aq pernah berdoa agar kau hentikan angin kencang yang membadai kerana sesungguhnya aq amat takut akan angin dan aq takut angin kencang itu akan menjadi sepertimana yang dihadapi oleh kaum nabi..dan kau terus kabulkan..adakah ini semua tanda kasih sayangmu atau petunjuk untukku..

solat tahajjud

Kepentingan solat tahajjud
sembahnyang 5 waktu adalah sembahnyang orang2 mukmin dan sembahyang tahajjud adalah sembahyang orang2 yang soleh.Menurut satu hadith Rasulullah saw Bersabda
"jika tidak kerana memberatkan ummat ku,nescaya aku wajibkan tahajjud keatas mereka"

yang menjadi kelemahan kita adalah berdoa.Dengan berdoa kita menzahirkan kelemahan diri dan menzahirkan kekuatan Allah swt.Dengan berdoa barulah segala usaha kita akan ada roh.solat ditengah malam amatlah dihargai tetapi sedikit bilangan orang yang mengerjakannya. 
Kelebihan solat tahajjud
kata jibrail as:
"Tidak syak lagi lagi kebesaran seseorang mukmin adalah didalam tahajjudnya.Kemuliaannya adalah didalam keredhaannya dan kesabarannya"

jika dilakukan sembahnyang dengan istiqamah maka allah swt akan memberi 3 ganjaran:
1)dapat lidah yang hikmah
2)diangkat kedarjat wali
3)lepas dari kesakitan ketika sakaratul maut

Solat sunat dua rakaat ditengah malam adalah lebih berharga dari dunia dan seisi kekayaannya.teruskanlah solat tahajjud kerana ia adalah perjalanan orang2 yang soleh dan cara mendekati Allah swt.Solat tahajjud ,menjauhkan dosa,menyebabkan dosa terampun dan menyihatkan badan.

  • seseorang yang solat dua rakaat bersendirian dengan tidak ada sesiapapun kecuali Allah swt dan para malaikatNya sahaja yang melihat dia dan api nerakan tidak akan menyentuhnya.
  • Allah swt mendekati para hambanya di akhir malam
  • kehormatan dan kemuliaan seorang mukmin adalah di dalam solat tahajjudnya
  • solat tahajjud akan dapat menghilangkan penyakit dari tubuh badan
  • Menurut Syaqiq Balkhi,5 paerkara dapat diperolah melalui 5 saluran:
1.berkat rezeki melalui isyraq
2.cahaya di dalam kubur melalui tahajjud.
3.mudah menjawab munkar dan nakir melalui tadarus al-quran
4.mudah melalui titian sirat melalui puasa dan sedekah
5.sebuah bilik dibawah naungan Arasy ilahi melalui zikrullah(zikir)

  • Allah swt suka melihat 3 perkara:
1.sebarisan orang yang solat berjemaa
2.seseorang yang sibuk dengan solat tahajjud di tengah malam
3.seseorang yang berjuang dijalannya
  • diantara wasiat Allah kepada Rasulullah saw semasa baginda naik ke mikraj ialah:
        "Selalulah sembahyang tahajjud kerana sesungguhnya pertolongan itu adalah beserta tahajjud."
  • Para ahli tahajjud akan diberikan pakaian syurga dan kuda terbang yang tali kekangnya dari rubi dan mutiara.Bila ahli syurga bertanya,bagaimana mereka memperoleh darjat itu,maka dijawab:
           "sesungguhnya mereka2 itu solat tahajjud ketika kamu semua nyenyak tidur"
barangsiapa sembahyang tahajjud dan membaguskannya akan memperoleh 9 kurnia.
 
1.Allah swt memeliharanya dari segala bahaya
     2.dinampakkan tanda2 taat pada wajahnya
     3.dicintai dihati orang mukmin dan manusia seluruhnya
     4.perbicaraannya berisi hikmah
     5.dijadikan fikirannya bijaksana
     6.dibangkitkan dari kubur dengan wajah yang bercahaya
     7.dipermudahkan hisab di akhirat'
     8.melintas titian sirat sepantas kilat
     9.diberi buku catatan amalan dari tgn kanan yang bermaksud syurga baginya..jika dari tgn kiri  bermaksud neraka untuknya
    • Para tahajjud akan menduduki tingkat tertinggi di syurga yang bangunannya boleh ditembusi cahaya
    • Sembahyang tahajjud adalah seolah-olah sedekah yang dilakukan secara bersembunyi
    • Sesiapa sembahnyang tahajjud di dalam keadaan berlapar maka para bidadari akan datang mengelilinginya.
    • Orang2 yang sentiasa sembahyang tahajjud akan diseru masuk syurga tanpa hisab
    • Allah swt amat suka dan cinta kepada sesiapa yang mengosongkan tempat tidurnya dengan menghabiskan waktu dengan bertahajjud

    Kekasihku Ya Allah

    Ya Allah...
    Seandainya telah Engkau catatkan
    dia akan mejadi teman menapaki hidup
    Satukanlah hatinya dengan hatiku
    Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
    Agar kemesraan itu abadi

    Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
    Seiringkanlah kami melayari hidup ini
    Ke tepian yang sejahtera dan abadi

    Tetapi ya Allah...
    Seandainya telah Engkau takdirkan...
    ...Dia bukan milikku
    Bawalah ia jauh dari pandanganku
    Luputkanlah ia dari ingatanku
    Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku
    Dan peliharalah aku dari kekecewaan

    Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
    Berikanlah aku kekuatan
    Melontar bayangannya jauh ke dada langit
    Hilang bersama senja nan merah
    Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya

    Dan ya Allah yang tercinta...
    Gantikanlah yang telah hilang
    Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
    Walaupun tidak sama dengan dirinya....

    Ya Allah ya Tuhanku...
    Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
    Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
    Adalah yang terbaik buatku
    Karena Engkau Maha Mengetahui
    Segala yang terbaik buat hambaMu ini

    Ya Allah...
    Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
    Di dunia dan di akhirat
    Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

    Jangan Engkau biarkan aku sendirian
    Di dunia ini maupun di akhirat
    Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
    Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
    Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
    Ke jalan yang Engkau ridhai
    Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

    Amin... Ya Rabbal 'Alamin  

    Yaallah Jika Aku Jatuh Cinta

    Allahu Rabbi aku minta izin ,
    Bila suatu saat aku jatuh cinta,
    Jangan biarkan cinta untuk-Mu berkurang ,
    Hingga membuat lalai akan adanya Engkau,

    Allahu Rabbi,
    Aku punya pinta,
    Bila suatu saat aku jatuh cinta,
    Penuhilah hatiku dengan bilangan cinta-Mu yang tak terbatas,
    Biar rasaku pada-Mu tetap utuh.

    Allahu Rabbi,
    Izinkanlah bila suatu saat aku jatuh cinta,
    Pilihkan untukku seseorang yang hatinya penuh dengan
    kasih-Mu ,
    dan membuatku semakin mengagumi-Mu,

    Allahu Rabbi
    Bila suatu saat aku jatuh hati,
    Pertemukanlah kami ,
    Berilah kami kesempatan untuk lebih mendekati cinta-Mu,

    Allahu Rabbi
    Pintaku terakhir adalah seandainya kujatuh hati
    Jangan pernah Kau palingkan wajah-Mu dariku
    Anugerahkanlah aku cinta-Mu...
    Cinta yang tak pernah pupus oleh waktu
    Amin !

    wanita





    ciri2 wanita solehah terbahagi kepada dua
    • taat kepada perintah allah dan rasulnya
    • taat kepada suami
    ciri2 wanita yang taat pada allah dan rasulnya
    • mencintai allah dan rasulnya melebihi segala-galanya
    • menutup auratnya
    • tidak berhias dihadapan bukan mahramnya 
    • tidak bersifat seperti wanita jahiliah
    • sentiasa membantu kaum adam dalam menegakkan kebenaran,kebajikan dan taqwa
    • menghormati kedua ibu bapanya
    • bersedekah tidak mengira susah atau senang
    • tidak berkhalwat dengan lelaki dewasa
    • menjaga maruah diri
    • berbuat baik terhadap masyarakat sekeliling
    taat kepada suami
    • menjaga kewajipan terhadap suami
    • sentiasa menyenangkan suami
    • menjaga kehormatan dan mahligai syurga ketika suami tiada dirumah
    • sentiasa memelihara diri dan rumah tangga
    • tidak bermasam muka dihadapan suami
    • tidak merungut dihadapan suami
    • tidak meninggi suara terhadap suami


    wanita adalah insan yang tinggi martabat disisi allah.tapi ..tapi martabat itu akan kecundang pabila lupanya wanita kepada Allah.Ini mungkin kerana wanita terlalu sibuk dengan luar bahkan memelihara anak-anak.tapi hakikatnya,ini adalah saat yang paling berbahaya dimana syaitan akan mendorong hawa nafsu memainkan peranannya


    Firman Allah s.w.t. di dalam surah al-Jathiah, ayat 23: ertinya:
    ” Maka sudahkah kamu melihat orang yang menjadikan hawa nafsunya sebagai Tuhannya dan Allah membiarkannya sesat berdasarkan ilmunya. Dan Allah telah mengunci mati pendengaran dan hatinya dan meletakkan tutupan atas penglihatannya.”

    Golongan cinta illahi

    kehidupan kita didunia penuh dengan liku.ramai yang menyatakan mereka cinta pada allah tapi apakah segalanya hanya di tubir bibir semata-mata.apakah tujuan kita hidup didunia ini.sudah semestinya melaksanakan perintahnya dan menjauhi larangannya.tapi kita fikirkanlah.apakah cinta kita pada allah memadai untuk menampung setiap liang neraka yang terbentuk atas sebab sifat kita sendiri.fikirkanlah.

    GOLONGAN HAMBA YANG MENCINTAI ALLAH:
    •  mencintai firman Allah
    •  mencintai Nabi dan Rasul Allah
    •  merasa marah apabila agama islam dipermainkan
    •  merasa terhormat menjadi wali Allah
    •  menyeru kebaikan dan mencegah kemungkaran
    •  bergaul dengan orang-orang yang soleh
    •  membaiki ibadah sunat
    •  mendahului akhirat dan membuat persiapan untuk ke sana
    •  taubat dengan ikhlas
    •  bercita-cita mati syahid
    so cuba renungkan kembali.korang ada tak antara ciri2 diatas.kalau ade,korang sememangnya mencintai allah.Tabik spring sama korang.

        Bye n salam