balasan terhadap hamba Allah

 zaman sekarang perempuan sering dikaitkan dengan masalah gejala sosial especially dalam berpakaian..ada gaya barat yang dianggap menutup aurat tapi sebenarnya tidak..macam saya dulu..pakai tudung tapi baju nampak bentuk tubuh.so ape guna pakai tudung tapi baju,tetap tidak menutup aurat.definisi aurat adalah bahagian tubuh yang tidak boleh kelihatan atau wajib ditutup tapi sekarang soal aurat sering tidak diambil peduli bahkan umat islam kini lebih gemar mengikut gaya barat,kenapa korg jadi macam ni..korg tak fikir ke azab neraka.aku sedar aku jugak same.tapi x salah kan kita sesama umat saling mengingati.Balasan yang setimpal langsung korang x ambil peduli.cuba la kalau Allah tunjukkan neraka..aq pasti tiada hamba yang akan ingkar,segala perintahNya korg tunaikan.korang nak tau ape balasannya..

  •  balasan bagi wanita yang menunjukkan aurat rambutnya kepada lelaki yang bukan muhrim,akan digantung dengan rambutnya diatas api neraka sehingga menggelegak otaknya dan akan berterusan selama mana dia tidak menutup auratnya.
  • dada yang saje2 korg tonjolkan 2 supaya kelihatan hot and seksi la konon,supaya korg jadi perhatian lelaki and supaya lelaki tergiur tengok ,tapi balasannya korang akan digantung atas api neraka dengan pusat dan buah dada diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya
  • betis korang yang tonjolkan kononnya lawa clean n clear sedia untuk dipanggang..
Dan juga peristiwa israj mi'raj yang boleh dijadikan teladan

Peristiwa Mi'raj 
1. Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan   kerana suaminya.
2. Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)
3. Wanita berkepala seperti babi, badannya seperti kaldai dan menerima berbagai balasan wanita yang suka membuat fitnah, bermusuh dengan jiran dan membuat dusta.
4. Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang mengoda dan menghairahkan lelaki.
5. Lelaki dan wanita yang ditarik kemaluannya ke depan dan ke belakang serta dilontar mukanya ke api neraka. Kemudian ditarik dan dipukul hingga keluar api dari badannya. Balasan orang yang membesarkan diri dan takabur kepada orang ramai.
6. Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci.
7) Wanita tergantung rambutnya di pohon Zakkum, api neraka membakarnya lalu kering kecut dagingnya terbakar. Balasan wanita yang minum ubat untuk membunuh janin.
8. Wanita dibelenggu dengan api neraka, mulutnya terbuka luas, keluar api dari perutnya. Balasan wanita yang menjadi penyanyi tidak sempat bertaubat.
9. Lelaki dan wanita yang masuk api ke dalam perut dari duburnya lalu keluar dari mulut. Balasan orang yang makan harta anak yatim.
10. Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia.